Boken som gör det lätt att lösa problem,

vara kreativ och förverkliga idéer.


Sommarpris juni-augusti

Pris: 445 kr (ord. pris: 545 kr)

Frakt 76,07 kr

OM BOKEN

Design Thinking och konsten att bemästra hajar är boken för dig som behöver utveckla dina produkter eller tjänster, lösa komplexa problem eller designa bättre kundupplevelser. Den förklarar på ett pedagogiskt sätt hur du kan ta dig an olika typer av problem med ett användarcentrerat och experimentellt förhållningssätt. Boken går igenom alla delar i Design Thinking och kombinerar teorin med praktiska instruktioner, exempel och verktygsmallar.


Ett genomgående tema i boken är hur vi kan använda det okända som partner i den kreativa processen. Genom berättelser från populärkulturen, konsten och myterna visar Helena Frisk hur vi med hjälp av det okända kan vidga gränserna för det möjliga, involvera hjärtat i våra lösningar och få kraft att förverkliga våra visioner.


Boken ger:

- En tydlig modell för att arbeta strukturerat med Design Thinking.

- Beskrivningar av aktiviteter och övningar.

- Instruktioner för processdesign och workshopledning.

- Tips på att forma kreativa team.

- Inspiration för dig som vill utveckla dina kreativa färdigheter och bli en modig designtänkare.

Processguide och steg för steg-anvisningar

Startkit i workshopledning och kreativ facilitering

Fördjupning och verkliga case

Verktygsmallar att använda i egna projekt

Omdömen från läsare


Design Thinking och konsten att bemästra hajar är en efterlängtad svensk introduktion till ett område det pratas mycket om, och som blivit till något av ett universalmedel för vår tids stora behov av snabb problemlösning och innovation. Helena Frisk går pedagogiskt igenom metodens delar och användning, utan att väja för dess mer utmanande element, som vikten att våga bryta vanor och se saker på ett nytt sätt. Bokens upplägg gör det lätt att komma i gång med Design thinking i praktiken.”


BENKE CARLSSON, strategichef, OTW

”De flesta av oss stöter dagligen på irritationsmoment både i privatlivet och i yrkeslivet när det gäller användarvänlighet. Upplevelsebaserad problemlösning, Design Thinking, utgår från människan och Helena beskriver på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt hela den kreativa processen från start till mål. Boken ger konkreta exempel och tips och du får hela verktygslådan, allt du behöver är ett problem att lösa. Sedan är det bara att sätta igång.”


ANNA FARMAN BERG, Digital Customer Success Manager

”I sin bok Design Thinking och konsten att bemästra hajar visar Helena Frisk oss hur vi kan ge våra kunder riktigt goda upplevelser i en rörig, komplex och föränderlig värld. Struktur och verktyg för Design Thinking’s sätt att lösa problem och skapa vinnande idéer förklaras på ett inspirerande och pedagogiskt sätt.”


JAN STEGMANN, seniorkonsult för lokalvårdsorganisationer och företag