DISTANSKURS I DESIGN THINKING

SEX VECKOR DISTANS | WEBINAR VARJE VECKA | PERSONLIG COACHING


Det här är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i Design Thinking. Trots att du arbetar självständigt har du nära till din lärare och till övriga kursdeltagare. Under veckovisa webinar träffas samtliga deltagare, diskuterar processen och ges personlig coaching.

DESIGN THINKING DISTANS

Distanskurs med webinar och personlig coaching

Behöver du utveckla dina produkter eller tjänster, lära dig lösa komplexa problem i verksamheten, hitta nya affärsmöjligheter eller lära dig arbeta mer kundorienterat? Under den här 6-veckorskursen får du möjlighet att djupdyka i Design Thinking. Här får du lära dig en konkret och applicerbar metod som hjälper dig att bli användarcentrerad, innovativ och handlingsdriven.


Målsättningen är att du efter kursen kan använda Design Thinking-processen för att arbeta med nytänkande i din verksamhet. Du får en modell att arbeta med som erbjuder struktur, tydlighet och praktiska verktyg. Den här modellen kan du sedan använda i dina framtida projekt.


Utformning och upplägg: Kursen pågår under sammanlagt 6 veckor. Den är upplagd på ett pedagogiskt sätt och blandar videor och textmaterial. För att du ska omsätta kunskaperna får du tillfälle arbeta med ett eget case i form av ett vardags- eller arbetsrelaterat problem. På så sätt lär du dig praktiskt förstå hur design som förhållningssätt fungerar och hur du kan använda diamantmodellen i ditt eget arbetsliv.


Kursen erbjuder ett webinar varje vecka, där du har möjlighet att diskutera ditt projekt/case. Det finns även ett forum på kursplattformen där du gör gruppuppgifter och kommenterar andras arbete.


Material? Du behöver material för att kunna bygga en enklare prototyp av din slutidé. Exempelvis papper och kartong, sax, tejp, tuschpennor, klister. Det är bra att även ha tillgång till post it-lappar.


Hur mycket tid behöver jag lägga på kursen? Det beror helt på dig själv. I introduktionen till varje lektion anges en ungefärlig tid som lektionen tar, men vill du fördjupa dig i materialet och alla referenser tar det förmodligen längre tid. Även uppdragen gör du så omfattade som du själv vill. Varje lektion tar mellan 3,5 - 5 timmar.


För vem? Kursen riktar sig till dig som är intresserad av innovation, affärsutveckling och kreativ problemlösning. Kanske vill du arbeta med tjänstedesign, verksamhetsutveckling eller med agila processer. Då är Design Thinking-kompetens ett utmärkt komplement och erbjuder effektiva metoder och verktyg. 


Erbjudande!

Boka kursen och få boken Design Thinking och konsten att bemästra hajar på köpet. En hanbok i att lösa problem med kreativitet och handlingskraft kommer på  posten kostnadsfritt. Här kan du läsa mer om boken.


Datum: Mån 16 okt

Webinar: 18 okt, 25 okt, 1 nov, 8 nov, 15 nov, 22 nov, samtliga tillfällen 11-12.

Pris: 6 200 kr exkl. moms

Övriga frågor: Kontakta Helena Frisk på helenafrisk@creosa.se

Tack för en mycket bra och smidig kurs. Jag kommer att ha stor användning av detta i mitt arbete framöver.


Camilla Schough

Development Engineer

ELEIKO GROUP AB

Tack för en mycket bra och smidig kurs. Jag kommer att ha stor användning av detta i mitt arbete framöver.


Camilla Schough

Development Engineer

ELEIKO GROUP AB

Kursen var bra och seriöst upplagd – och du en kunnig, inspirerande och positiv handledare. Uppgifterna blev konkreta och möjliga att testa i praktiken


Benke Carlsson

Strategichef, OTW

 

Jag vill tacka dig för en jättebra kurs, och med dig som ledare för denna. Det märks att du har arbetat länge med dessa frågor och har både i materialet på plattformen och i dina presentationer och svar varit väldigt, både tydlig och inspirerande. Jätteroligt att få tagit del av detta!


Carl Baxelius

Enhetschef, Migrationsverket


Under kursen går du igenom hela processen och provar på verktygen i anslutning till varje fas. Eftersom du arbetar med ett eget case och utmaning applicerar du metodiken direkt i din egen vardag.

FRÅGOR & SVAR

Vad händer om jag inte hinner göra färdigt kursen på 6 veckor?

Svar: Du kan alltid ladda ner kursboken och uppdragsbeskrivningarna och göra klart de delar du inte hinner efter kursslut.


Vad händer om jag är missnöjd med kursen?

Svar: Jag vill självklart skapa en så bra kunskapsupplevelse som möjligt, men om du inte är nöjd kontakta mig. Du har 30 dagar att ångra ditt köp och få pengarna tillbaka.


Jag vill gå kursen tillsammans med mina kollegor. Går det?

Svar: Javisst, det går jättebra! Ni kan vara flera stycken som går kursen tillsammans och arbetar i ett team.


Får jag ett kursintyg efter att jag gått kursen?

Svar: Du får ett kursintyg när du genomfört kursens olika uppdrag och deltagit i gruppuppgifterna. I slutrapporten redovisar du din process och hur du tog dig an det praktiska arbetet. Du skickar in rapporten till mig och därefter får du ditt intyg.


Är det obligatoriskt att delta på webinarierna och vara aktiv i forumet?

Svar: Kursintyget indikerar att du har grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i Design Thinking. Det här visar du genom att under kursens gång lägga ut ditt arbete i forumet för att få och ge feedback. Webinarierna ger en möjlighet att ställa fördjupande frågor och ta del av de andra deltagarnas tankar. För att få ditt kursintyg krävs närvaro på tre av fem webinar.


Vilken teknik behövs?

Svar: Du behöver tillgång till internet via dator, surfplatta eller smartphone. Den digitala utrustning eller enhet du använder bör ha mikrofon och kamera för att du aktivt ska kunna delta i webinarerna.


Övrigt material?

Svar: Du behöver material för att kunna bygga en enklare prototyp av din slutidé. Exempelvis papper i olika färger, sax, tejp, piprensare, tuschpennor, klister, kartong, legobitar. Det är bra att även ha tillgång till post it-lappar.


Hur mycket tid behöver jag lägga på kursen?

Svar: Det beror helt på dig själv. I introduktionen till varje lektion anges en ungefärlig tid som lektionen tar, men vill du fördjupa dig i materialet och alla referenser tar det förmodligen längre tid. Även uppdragen gör du så omfattade som du själv vill. Varje lektion tar mellan 3,5 - 5 timmar.
Har du ytterligare frågor, funderingar eller synpunkter?

Kontakta Helena!