ONLINEKURSER

HELDAG LIVE  |  SEX VECKOR DISTANS MED COACHING  |  BOOTCAMP INTENSIV


HELDAG LIVE

Kursdag i Zoom och Mural

Den här är en heldagskurs som ger en god teoretisk och praktisk inblick i Design Thinking som innovations- och affärsutvecklingsmetod. På förmiddagen varvas kortare föreläsningar med övningar. På eftermiddagen är det dags att arbeta med Design Thinking som ett projekt. Deltagarna delas in i mindre team och får ett uppdrag i form av en designutmaning. Det gäller nu att omsätta förmiddagens teoretiska kunskaper, gå igenom hela processen och utveckla en innovativ lösning på utmaningen. Här får deltagaren uppleva värdet av det utforskande empatiarbetet, samskapandet och hur snabbt experimenterande med prototyper och tester minimerar risk och osäkra beslut.


Efter kursdagen

  • har du praktiskt tränat intervjutekniker, observation och att skapa empati genom att gå i andras skor.
  • kan du bearbeta data för att upptäcka mönster, se samband och därmed få viktiga kund- och användarinsikter.
  • kan du lättare skapa oförutsägbara idéer.
  • behärskar du tekniker för att bearbeta idéer och hitta en vinnare.
  • kan du ta fram prototyper som är baserade på kundbehov.
  • har du fått förståelse hur du kan visualisera den sk. kundresan och förbättra kundupplevelsen.
  • har du förståelse för faserna i den iterativa designprocessen.
  • kan du designa egna Design Thinking-processer.


Kursen utgår från boken Design Thinking och konsten att bemästra hajar. Ladda ner ett smakprov ur boken här.

Kursen genomförs i grupp på Zoom. Plattformen Mural fungerar som vårt kreativa rum där det finns möjligheter att skissa, bygga och samskapa. Innan kursdagen får deltagaren inlogg till plattformen och här finns några preparerande övningar.


Boken Design Thinking och konsten att bemästra hajar ingår i kursen och skickas på psoetn. För att få boken innan kursdagen måste anmälan göras senast två veckor innan.


Datum: Kommande kurs sker i höst 2023. För att redan nu säkra din plats ställ dig på väntelistan. Du förbinder dig inte till att gå kursen, men du får uppdaterad information och en finfin bonus om du väljer att gå kursen.

Tid: 9.00-16.30 (8.30 registering och check in)

Pris: 8 200 kr exkl. moms. Bok ingår.

Övriga frågor: Kontakta Helena Frisk på helenafrisk@creosa.se.

SEX VECKOR DISTANS

Distanskurs med webinar och personlig coaching

Under den här kursen får du möjlighet att djupdyka i Design Thinking. Du kanske behöver utveckla dina produkter eller tjänster, lösa komplexa problem i verksamheten, hitta nya affärsmöjligheter eller lära dig arbeta mer kundorienterat.


Målsättningen är att du efter kursen kan använda Design Thinking-processen för att arbeta med nytänkande i din verksamhet. Du får en konkret modell att arbeta med som erbjuder struktur och tydlighet. Den här modellen kan du sedan använda i dina framtida projekt.


Kursen pågår under sammanlagt 6 veckor. Den är upplagd på ett pedagogiskt sätt och blandar videor och textmaterial. För att du ska omsätta kunskaperna får du tillfälle arbeta med ett eget case i form av ett vardags- eller arbetsrelaterat problem. På så sätt lär du dig praktiskt förstå hur design som förhållningssätt fungerar och hur du kan använda diamantmodellen i ditt eget arbetsliv. Under kursens tre webinarer har du möjlighet att diskutera ditt projekt/case. Det finns även ett forum på kursplattformen där du gör gruppuppgifter och kommenterar andras arbete.


När du skickar in din slutrapport får du personlig feedback och tips på hur du kan fortsätta utveckla dina Design Thinking-färdigheter.


Du behöver införskaffa material för att kunna bygga en enklare prototyp av din slutidé. Exempelvis papper i olika färger, sax, tejp, piprensare, tuschpennor, klister, kartong, legobitar. Det är bra att även ha tillgång till post it-lappar.


Hur mycket tid behöver jag lägga på kursen? Det beror helt på dig själv. I introduktionen till varje lektion anges en ungefärlig tid som lektionen tar, men vill du fördjupa dig i materialet och alla referenser tar det förmodligen längre tid. Även uppdragen gör du så omfattade som du själv vill. Varje lektion tar mellan 3,5 - 5 timmar.


För vem? Kursen riktar sig till dig som är intresserad av innovation, affärsutveckling och kreativ problemlösning. Kanske vill du arbeta med UX, tjänstedesign eller med agila processer.


Är ni en personalgrupp som vill studera tillsammans? Det går utmärkt. Kursen kan genomföras helt efter behov och önskemål vad gäller tid och datum för webinar. Kontakta Creosa genom att mejla helenafrisk@creosa.se.


Datum: Datum läggs ut inom kort.

Pris: 4 200 kr exkl. moms

Övriga frågor: Kontakta Helena Frisk på helenafrisk@creosa.se.

BOOTCAMP INTENSIV

Intensivkurs med webinar och personlig coaching

Den här är en intensivkurs på fem dagar som ger en grundläggande inblick i design som innovations- och affärsutvecklingsmetod. Genom att arbeta med ett eget valt case lär du dig hur Design Thinking fungerar och hur metodiken kan appliceras.


Under kursen går du igenom alla faser i Design Thinking och provar på hela processen från början till slut. Kursen innehåller ett dagligt webinar med en föreläsning och ett uppdrag. Varje webinar genomförs på förmiddagen mellan 9-11. Efter webinaret genomför du ditt uppdrag och lägger upp resultatet på kursens plattform. I slutet av veckan har du designat en innovativ lösning. 

Är ni en personalgrupp som vill enomföra Bootcamp Intensiv tillsammans? Det går utmärkt. Kursen kan genomföras helt efter behov och önskemål vad gäller tid och datum för webinar. Kontakta Creosa genom att mejla helenafrisk@creosa.se.


Datum: Datum läggs ut inom kort.  

Pris: 6 200 kr exkl. moms      

Övriga frågor: Kontakta Helena Frisk på helenafrisk@creosa.se.